Trektochten

De meer ervaren buitenrijders kunnen met hun eigen paard deelnemen aan de trektochten. De trektocht is een avontuurlijke rit waarbij we een volledige dag rijden over mooie onverharde wegen en paadjes. Doordat we een volledige dag in het zadel zitten kunnen we verder rijden dan bij de gewone PaardenRitten en nieuwe gebieden ontdekken. De organisatie voorziet lunchpakketten die de ruiters zelf meenemen tijdens de rit, bijvoorbeeld in zadeltassen of een kleine rugzak. Onderweg pauzeren we op een mooie locatie om daar van de lunch te genieten en even de benen te strekken. 

Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 10 omdat we tijdens de trektocht in 1 groep rijden. Het tempo wordt aangepast aan het niveau van de groep. Wel wordt van iedere ruiter verwacht dat hij/zij de drie basisgangen goed beheerst. Daarnaast dient je paard basis verkeersmak te zijn, al verloopt de rit grotendeels over rustige onverharde wegen waar we slechts herten, vogels en af en toe een wandelaar tegenkomen.

Een ware ontdekkingstocht voor ruiter en paard!

PaardenRitten biedt verschillende trektochten aan, zowel in Belgie als Nederland. Kijk voor meer informatie bij de betreffende trektocht.