Trektocht Parel vd Kempen
Komt terug in 2019Te mooi om te laten liggen. Deze trektocht heeft een centraal gelegen startlocatie waardoor het voor iedereen goed bereikbaar is en toch al het gevoel geeft dat je op vakantie bent. Door de jaren heen zijn we deze regio gaan koesteren, een regio om tot rust te komen en waar iedere ruiter mee kan van genieten.

Op zaterdag ochtend verwachten we paard en ruiter in Eersel. Vanaf dat moment start het avontuur waarbij we een volledige dag de tijd nemen om de mooie regio ten midden van de bossen en heide te ontdekken. Lange zandpaden worden afgewisseld met kleine (ruiter)paden tussen naaldbomen en loofbomen, met regelmatig prachtige uitzichten over natuurgebieden en vennen. Lunchen doen we op een paardvriendelijke locatie waar zowel ruiter als paard even kan rusten. Een mooie rit leidt ons terug naar de startlocatie waar we samen genieten van een afsluitende drink.

Indien je er een weekend van wilt maken kun je jouw paard vlakbij stallen op pensionstal Boksheide Buiten. Dit is een heel aangename kleinschalige stal waar je paard in paddocks of op de weide kan verblijven. Bij interesse kijk zeker even op de website van Alexandra Western Training.

Zelf kun je overnachten op recreatiedomein Terspegelt. Zij bieden diverse mogelijkheden tent, caravan, tipi of waterlodge. Partners en kinderen kunnen mee en vertoeven op de camping met tal van troeven. Ze vermaken zich in de vele speeltuinen, zwemvijvers, subtropisch zwemparadijs en restaurantjes en cafeetjes. Deze accomodatie is vrij te reserveren, en op enkele minuten verwijderd van Boksheide Buiten.

Deze rit is geschikt voor de halfgevordere tot gevorderde ruiter die gewend is om meerdere uren na elkaar in het zadel door te brengen. Tevens wordt verwacht dat hij/zij de drie gangen stap/draf/galop goed beheerst en het paard goed in groep functioneert. Ruiters die nog niet de nodige ervaring hebben, kunnen tijdens "Leren paardrijden" en "Ritten" kennis komen maken en hun technieken bijschaven.

Lees ook even... Dit is een avontuurlijke trip waar mogelijk onvoorzienbare obstakels overwonnen moeten worden zoals slecht weer, een kreupel paard, en zo verder. Wij behouden ons het recht om af te wijken van de geplande reisroute in functie van de groep of andere oorzaken.

Inschrijven gebeurt via email. Vermeld naam en telefoonnummer, evenals het aantal personen waarmee je wenst te komen. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en betalingsgegevens. De week voorafgaand aan het evenement ontvang je nog een mail met daarin startlocatie en andere belangrijke info.


Deelnamebedrag: €50,- pp
Ruiters van Stal Heershof genieten van een korting van €10,-

Praktische informatie:
 • Paard en ruiter moeten over een goede conditie beschikken
 • De afstand van de rit bedraagt +/- 25km
 • Tijdens de rit is het dragen van een cap verplicht
 • Trailers kunnen geparkeerd worden aan de startlocatie
 • Er kunnen geen paarden worden gehuurd tijdens de trektochten
 • Maximaal 10 ruiters

Dagindeling:

 • Aankomen tussen 10u en 10.30u in Eersel 
 • Koffie en koek als ontvangst
 • Wandeling van 2u
 • Lunch op paardvriendelijke locatie
 • Wandeling van 2u
 • Afsluitende drink op startlocatie met heerlijke tapas

Wat is inbegrepen:

 1. Uw deelname
 2. De begeleiding
 3. Lunch inclusief twee dranken
 4. PaardenRitten aandenken
 5. Afsluitende drink
 6. Alle foto's op Facebook

Wat is niet inbegrepen:

 1. De heen en terugreis
 2. Overnachting voor jezelf op Terspegelt
 3. Overnachting voor je paard op Boksheide Buiten

Foto's voorgaande edities:
Trektocht Parel vd Kempen 20/10/2017
Trektocht Parel vd Kempen 09/07/2017
Foto's verkenning 15/07/2017

Foto's Tweedaagse vd Kempen 25&26/06/2016
Foto's verkenning 07/06/2016


Het is nog niet mogelijk om in te schrijven. 
Inschrijvingen worden pas enkele maanden voordien geopend.