PaardenRitten


PaardenRitten: ook voor jou!

Geniet samen met jouw paard van de mooie natuur in de provincie Vlaams-Brabant (regio Halen). Kenmerkend voor deze regio is het mooie glooiende landschap en de afwisselende natuur. De ritten verlopen veelal op onverharde wegen, langs fruitplantages, door stukjes bos en tussen de velden. Ieder seizoen zorgt voor een geheel ander landschap. De ritten zijn bedoeld voor genieters, een groot deel van de tijd zal er rustig worden gestapt maar mooie lange paden bieden ook de gelegenheid om eens lekker te draven en te galopperen.

In het voorjaar verandert onze omgeving in een paradijs van witte bloesems. De regio wordt gekenmerkt door veel soorten fruitbomen die in het voorjaar allemaal in bloei staan. En wat is er mooier dan van deze overweldigende kleurenpracht genieten dan vanaf een paardenrug! Vanaf het startpunt rijden we direct tussen de bloesems, op en top genieten. 

De zomer laat ons genieten van alle gewassen die in bloei staan: gele koolzaadvelden, groene akkers met mais en goudkleurige graanvelden.

In het najaar kleuren de bomen oranje rood, evenals de vele druivenplantages. De gematigde temperatuur is ideaal om paard te rijden. Ook organiseren we in deze periode een trektocht in Nederland: de Parel van de Kempen.

PaardenRit individueel
Ben je onzeker om een buitenrit te maken met je paard en wil je rustig het vertrouwen opbouwen? Of vind je het gewoon fijner om onder persoonlijke begeleiding met je paard te genieten in de vrije natuur? Dan is een individuele buitenrit iets voor jou.

In overleg bepalen we de duur van de rit, deze varieert van een half uur tot 3 uur. Ook het tempo van de rit wordt afgestemd op het niveau van de ruiter, het kan dus zijn dat er een volledige rit alleen wordt gestapt. Wedstrijdjes in galop zijn bij ons uit den boze, genieten staat centraal en dat op een veilige manier. In overleg kan ook een paard worden gehuurd.

Prijs: 15 euro per uur p/p

Foto's van voorgaande ritten:
Individuele buitenrit 16/05/2017
Individuele buitenrit 02/01/2017
Individuele buitenrit 30/11/2016
Individuele buitenrit 31/08/2016
Individuele buitenrit 22/06/2016


PaardenRit met vriendengroep
Samen met een groepje vrienden/vriendinnen of met de club een mooie paardenrit beleven, ook dat kan! Ook hier wordt in overleg de duur van de rit bepaald, en het tempo aangepast naar het niveau van de groep.

Prijs: 15 euro per uur p/p

Foto's van voorgaande ritten:
Bloesemrit 2017
Rit 03-01-2017
Rit 23-07-2016
Rit 15-07-2016
Rit 7-04-2016
Rit 9-03-2016
Rit 28-02-2016
Rit 19-01-2016   
 Datum: 21 oktober 2017
Startpunt: Eersel, vlakbij de grens NL/BE
Bijzonderheden: bij deze trektocht gaan we uit eten ipv lunch zelf meenemen. Meer info over deze trektocht vind je hier.


De meer ervaren buitenrijders kunnen deelnemen aan de trektochten. De trektocht is een avontuurlijke rit waarbij we een volledige dag rijden over mooie onverharde wegen en paadjes. Doordat we een volledige dag in het zadel zitten kunnen we verder rijden dan bij de gewone PaardenRitten en nieuwe gebieden ontdekken. De organisatie voorziet lunchpakketten die de ruiters zelf meenemen tijdens de rit, bijvoorbeeld in zadeltassen of een kleine rugzak. Onderweg pauzeren we op een mooie locatie om daar van de lunch te genieten en even de benen te strekken. 

Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 10 omdat we tijdens de trektocht in 1 groep rijden. Het tempo wordt aangepast aan het niveau van de groep. Wel wordt van iedere ruiter verwacht dat hij/zij de drie gangen goed beheerst. Daarnaast dient je paard basis verkeersmak te zijn, al verloopt de rit grotendeels over rustige onverharde wegen waar we slechts herten, vogels en af en toe een wandelaar tegenkomen.

Een ware ontdekkingstocht voor ruiter en paard!

De opgestelde dagindeling kan worden aangepast in geval van slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden.

Dagindeling
 

10u ontvangst met koffie, fris en chocokoeken + uitdelen lunchpakketten
10.15u paarden rijklaar maken 
10.30u Vertrek voor 4-5u durende rit, onderweg lunchpauze
16.00u Aankomst op startlocatie met drank en versnaperingen

Deelnamebedrag: €40,- 
Ruiters van Stal Heershof genieten van een korting van €10,-
Dit is inclusief dranken (koffie, water, fris), koeken en versnaperingen, lunchpakket, foto's van het evenement & een leuk PaardenRitten aandenken.

Praktische informatie:
- Paard en ruiter moeten over een goede conditie beschikken
- De afstand van de rit bedraagt +/- 25km
- Tijdens de rit is het dragen van een cap verplicht
- Zorg voor (een zadeldek met) zadeltassen of een kleine rugzak voor de lunch
- Trailers kunnen geparkeerd worden aan de startlocatie
- Er kunnen geen paarden worden gehuurd tijdens de trektochten
- Maximaal 10 ruiters, dus wacht niet te lang met inschrijven

Foto's van voorgaande trektochten
Trektocht verkenning 11 maart 2017
Trektocht 1 april 2017

Inschrijvingen gaan open enkele maanden voorafgaand aan de trektocht.